Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence… so there is …

Waljinah – KEMBANG GLEPANG

waldj

Versi Langgam by Nyi Waldjinah:

KEMBANG GLEPANG
Waldjinah

Duh lae rama…
(Celuk-celuk ana apa gendhing kecuwek)

Padha parikan Kembang glempang
sesorot kuntule nglayang
(Kebeneran wayah wene parikane kembang glepang)

Sesorot kuntule nglayang pegat kadang kinasihan
(Alah..eman-eman temen)

Kakang-kakang pengendhange
Inyong ana kene duwe sedulur lanang
(Iya kebeneran kena nggo ampiran)

Inyong rabi rika maleni,
rika rabi nyong parani
(arep nyumbang apa gendhuk?)

Ora nyumbang donya brana
nyumbang geni sawuwungan
(Ora baen mbokan omahku kobaran)

Nyumbang geni sawuwungan
lawan banyu sakuranjang
(Ora memper temen ana banyu diwadahi kranjang)

Kakang-kakang pengendhane
Sepisan inyong esih duwe kaki-nini
(iya kebeneran dadi ana sing ngopeni)

Sepisan kaki-nini
ping pindho bapak biyung
(Iya kebenran wong tuwane esih rubung)

Ping pindhone bapak biyung
ping telune kakang mbekayu
(Sukur pisan ari mbakayune ayu nggo inyong)

Ping telu kakang mbekayu
ping pate bandhu wiraya
(Alah..dening kok esih kumplit)

Ping pate bandhu wiraya
ping lima bandhu sentana
(Lah ora tumun nyong nini sadu maring setana)

Kakang-kakang pengendhange
Aja gawe gerdha bumi Indonesia,
kenang gendha, kenang prekara

Pitik walik jambul ireng
(lirak-lirik wong ngaku seneng)

pitik walik jambul abang
(lirak-lirik mung nrimo nyawang)

pitik walik jambul wulung
(lirak-lirik nyong wis tepung)

Lagu rusak/terpotong

Plesir sore dino sebtu
(ngesir kowe ora kewetu)

Plesir sore dino akat
(ngesir kowe kakehan ragat)

Telane diiris iris
(Gelane ra uwis uwis)

Duh lae…rama
(celuk celuk ana apa maning)

Apa rika tumun maning
Ana kinjeng nggeret lintang
(Inyong ora tumun ana kinjeng nggeret lintang)

Rika maning arep tumun
Arep belih nyong tumun iki
(Pancen ko bocah seneng klayaban)

Kinjenge..kinjeng kebo, Lintange..lintang wluku
Ana kebo nggeret gelugu

Pitik cilik nutul glepung
(Oleh sitik diinggo luwung)

Pitik cilik nutul roti
(Oleh sitik sing gemati)

Iso nggender ora biso ndemung
(Biso jejer ra biso nembung)

Kembange kembang gedhang
Mbok kana tut lan si kakang
Nyong sumbango masak gulang

Pitik blorok anak papat
(Kondo kapok malah nekat)

Pitik blorok anak siji
(Kondo kapok malah ndadi)

Biso nggambang ora biso nyuling
(biso nyawang ra biso nyanding)

Duh lae… rama
(Dening siko crewet temen)

Apa rika tumun maning
Ana gedhang nunggang kupu
(lah ora tumun ana gedhang nunggang kupu)

Rika maning arep tumun
Arep belih nyong tumun iki
(Pancen ko bocah demen kluyuran)

Gedhange gedang raja, kupune kupu gajah
Ana raja nunggang gajah

Pitik walik jambul ireng
(Lirak lirik wong ngaku seneng)

Pitik walik jambul abang
(Lirak lirik mung trimo nyawang)

Bayeme kuning-kuning
Ayeme yen lagi nyanding

Versi lainnya ini saya tidak tahu lagu dan penyanyinya, mohon maaf yak kawan kawan:

 

Dhuh lae rama
(Celuk-celuk ana apa gendhing kecuwek)
Padha parikan Kembang glempang

sasorot kuntule nglayang
(Apa sih karepe rika wayah mene kuntule nglayang?)

Sasorot kuntule nglayang pegat kadang kinasihan
(Eman-eman temen anu kasihan, gendhung!)

Kakang-kakang pengendhange
(Ana apa sih celuk-celuk maring inyong?)

Inyong ana kene duwe sedulur lanang
(Iya kebeneran mbekayune kena nggo ampiran)

Inyong rabi rika maleni,
rika rabi nyong parani
(Inyong seneng rika tekang ngene arep nyumbang apa?)

Ora nyumbang raja brana (apa?)
nyumbang geni sawuwungan
(Ora memper temen ana nyumbang geni sawuwungan
mbokan kobar omah inyong)

Nyumbang geni sawuwungan
lawan banyu sakuranjang
(Ora memper temen nyumbang banyu
mbokan teles sarunge inyong)

Kakang-kakang pengendhane
(ana apa sih celuk-celuk maning marang inyong?)

Sepisan inyong duwe kaki-nini
(Inyonge seh seneng ko duwe kaki-nini)

Sepisan kaki-nini (ping pindho?)
ping pindho bapak biyung
(Isih pepak sih isih bapak isih biyung anak sing
ngopeni)

Ping pindho bapak lan biyung (ping telu?)
ping telu kakang mbekayu
(iyaaa, inyong se seneng yen mbakayune ayu
nggo inyong)

Ping telu kakang mbekayu (ping papat?)
ping pate bandha wirayat
(Waaa, rika sugih temen isih bandhane isih rayate)

Ping pate bandha wirayat (ping lima?)
ping lima bandhu sentana
(Inyonge belih weruh nini sadu ring setana?)

Kakang-kakang pengendhange (apa sih celuk-celuk
maning?)

Aja gawe gendra bumi Indonesia,
kena godha, bega rencana

Pitik walik jambul ireng
lirak-lirik wong inyong seneng

pitik walik jambul abang
lirak-lirik ketungka nyawang

pitik walik jambul wulung
(lirak-lirik nyong wis tepung)

Nyong wis suwe pengarahe
rika tan gathuk rasane

Plesir sore jungkate miring
ngesir kowe arang-arang nyandhing

plesir sore jungkate penyu
ngesir kowe arang-arang ketemu
bayeme lemu-lemu
(ayeme yen wis ketemu)

Dhuh lae rama (ana apa sih ko brisik wae?)
Apa rika tumon maning (tuman apa sih?)
Ana kinjeng nggeret lintang?
(Inyonge belih weruh ana kinjeng nggeret lintang)

Kinjenge kinjeng kebo, lintange lintang wluku
Ana kebo nggeret wluku

Plesir sore jungkate miring
ngesir kowe arang-arang nyandhing

plesir sore jungkate penyu
ngesir kowe arang-arang ketemu
bisa nggambang ra bisa nyuling
(bisa nyawang ra bisa nyuling)

Kembange kembang mlati
yen menganggo sarwa peni
gandhes luwe merak ati…

Pitik walik jambul ireng
lirak-lirik wong inyong seneng

pitik walik jambul abang
lirak-lirik ketungka nyawang
bayeme lemu-lemu
(ayeme yen wis ketemu)

Iklan

2 Komentar»

  pailung wrote @

Serendipity.
Dari kecil penasaran dgn lyric lagu kembang glepang ini. Hari ini akirnya ketemu juga pada blog Anda, terima kasih ya Mas. Saya sangat menghargai jerih payah Anda yg telah menuliskan lyric2 tembang Jawa yg sdh langka ini. Syair lagu sudah mengerti tapi sangat sulit memahami isi filosofi yg terkandung dalam syairnya. Demikian juga dengan bawa tembang Enthit, sulit bagi saya memahami maknanya. Namun demikian saya bahagia atas dimuatnya syair2 langka ini dan tentu saja tak lupa saya ucapkan terima kasih yg sebesarnya pada Anda. Salam hormat.

  Suganda Muji Saputro wrote @

mohon maaf mas, kalo yang kembang glepang ini saya dapat dari web site juga tapi saya lupa webnya apa, saya pas lupa nyantumin link nya, kalo yng ga ada link nya emang biasanya saya yang nulis sambil denger lagunya, jadi saya turut berterima kasih juga sama penulis aslinya, kalo enthit emang iya saya sendiri yg nulis.. trima kasih atas perhatiannya.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

"WONG EDAN BAGU"

SELAMAT DATANG DI Wordpress WONG EDAN BAGU Wordpressnya PARA PENCARI TUHAN http://putraramasejati.wordpress.com

nunnalita

be bright and shine together with Najmi ^^

Ihsan Kusasi's note and gallery

setiap ujian bersanding jawaban... setiap perkara bernuansa makna...

perpuskecil.wordpress.com/

some books to share from my little library

MasPatikraja

Mardawa lelakoning budaya kang wus ngancik wanci sandyakala

www.nurahmanafandi.com

Life will always have a different plan for you. If you don’t give up, you will eventually get to your destination. But towards the end of your life, you may look back and realize that it was never really about the destination; it was the journey that counted.”

rajaagam.wordpress.com/

Di Mana Bumi Dipijak Di Sana Langit Dijunjung

Sanguturu

Warungnya Lirik Lagu

Sampaikan Walau Satu Ayat

DIPERSILAHKAN JIKA INGIN MENGCOPY DAN MENYEBARLUASKAN ARTIKEL PADA BLOG INI.

Catatan Harta Amanah Soekarno

as good as possible for as many as possible

Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence... so there is ...

%d blogger menyukai ini: