Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence… so there is …

ENTIT – Waldjinah/Gendut Indratno (Cipt. Andjar Ani)

13253838161423676885

midering rat angelangut,
ragil kuning angupadi,
mendrane panji asmoro,
kang membo dadi wong tani.

sang dyah ayu trus kasmaran,
anyawang tegalan sabin,

wusnanir sang panji, si entit kang nami,
anenggo tegalan ngider pisan,

ragil kuning ngerti datan ngerti,
mulane yo ndangu si entit kang lagi tunggu,

entit…..

he eh.. kaget aku,
jebul kok kowe toh ragil kuning.. ragil kuning..,
kowe kok ra ketot ketok kuwi nyang ngendi toh cah ayu,
aku wes rindu loh cah manis.. cah manis..

sing nandur pari kuwi sopo entit…

ragil kuning, kuwi sing nandur aku cah ayu,
kowe arep poh, yen arep pek en kabeh,
sukur yen gelem kambe aku pisan, pek en aku.

gemong entit, aku mung takon wae kok..
entit…..

waduh mateng aku,
ragil kuning, kowe yen nyeluk jenengku rasane atiku maknyos-maknyos rodo piye.,
koyo wong oleh buntutan kae loh,

sing nandur jagung gede gede kuwi sopo entit…

sing nandur aku yo wuk yo, pek en kabeh yo wuk yo (2x)
angger dijoli

gemong entit, aku mung takon wae kok,
entit…..

opo cah ayu.. opo,
kok pijer nyeluk terus sajak ono roso ki, lo..lo..lo..lo..

sing nandur timun mblenek-mblenek kuwi sopo entit…

hiyo aku cah ayu, pek en kabeh yo wuk yo (2x)
angger dijoli

gemong entit, aku mung takon wae kok
entit…..

aduh yung.. aduh yung.. kowe opo sido gelem tenan toh wuk..

sing nandur kacang dowo dowo kuwi sopo entit…

ah prrt… cerigis, bocah kok cerigis,
dikandani aku ki yo aku,
ora ragil kuning, kowe gelem po rah ngladeni aku,
sak sungkeman wae he..

emoh entit, aku wes ono sing duwe kok..

ah mbok gelem..

ah mboh mo…

ah mung sitik wae kok,
mumpung aku isih gelem loh cah ayu,
yen aku emoh, kojur kowe,
yen kowe emoh, raiku tak deleh nang endi cubo.

yo selehno kono wae toh entit…

opo soal bondo,
yen bondo aku sugih,

opo soal duwit,
yen duwit, duwit ku nganti jamuren kabeh kuwi loh,
yen duwit entek, tuku ngono loh.. ha..ha..ha..

gemong-gemong entit, aku mung takon wae kok

si entit atine rumongso di ece,
nubruk sang putri, diendani,
keno cundrik sekti, babar dadi,, dyan panji.. yo bali.. suko reno sak negari..

Langgam Entit ini sangat menyenangkan hati saya saat mendengarkannya, karena di dalam langgam tersebut diselipkan hampir 7o persennya merupakan dialog percakapan antara si

No comments yet»

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Nunna Lita

a little physics holic with big dreams, love, n imaginations :)

Ihsan Kusasi's note and gallery

setiap ujian bersanding jawaban... setiap perkara bernuansa makna...

perpuskecil.wordpress.com/

some books to share from my little library

MasPatikraja

Mardawa lelakoning budaya kang wus ngancik wanci sandyakala

www.nurahmanafandi.com

Life will always have a different plan for you. If you don’t give up, you will eventually get to your destination. But towards the end of your life, you may look back and realize that it was never really about the destination; it was the journey that counted.”

rajaagam.wordpress.com/

Di Mana Bumi Dipijak Di Sana Langit Dijunjung

Sanguturu

Warungnya Lirik Lagu

Sampaikan Walau Satu Ayat

DIPERSILAHKAN JIKA INGIN MENGCOPY DAN MENYEBARLUASKAN ARTIKEL PADA BLOG INI.

Catatan Harta Amanah Soekarno

as good as possible for as many as possible

%d blogger menyukai ini: