Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence… so there is …

Arsip untuk Javanesse Song

KENDANG KEMPOL – JARAN GOYANG

Ketemu mung sepisan

Sing ono ati aran aran

Bengine kok isun kepikiran

Sing biso turu gelibegan

 

Sing ngiro.. sun sing ngiro

Kok dadi bingung sing karuyan

Rasane isun koyo wong edan

Yo lali ambinung (lan bingung) panggonan

 

Opo iki tah kan aran kedadean

Isun nyoro keneng jaran goyang

Ati kangen yo katon katonen

Kudu kudu ketemu byae

Mulo nyikso kadung keng jaran goyang

Sing kuwat sing biso ketulungan

Kari soro kadung nggolek tombo

Sarate ketemu ati lego

 

Sing ngiro.. sun sing ngiro

Kok dadi bingung sing karuyan

Rasane isun koyo wong edan

Yo lali ambinung (lan bingung) panggonan

 

Opo iki tah kan aran kedadean

Isun nyoro keneng jaran goyang

Ati kangen yo katon katonen

Kudu kudu ketemu byae

Mulo nyikso kadung keng jaran goyang

Sing kuwat sing biso ketulungan

Kari soro kadung nggolek tombo

Sarate ketemu ati lego

 

 

 

TJAO GLETHAK (CAO GLETAK)

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk’e derkuku penclokanmu wite waru

Sak iki biso ketemu, geguyonan karo aku

 

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek bali maneh

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk manuk puter penclokane ono pager

Lagi seneng kilintar klinter, yen ketanggor tenger tenger

 

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek bali maneh

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk manuk prenjak penclokanmu wite jarak

Kesenengen lunjak lunjak, kebacut ketatap cagak

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek.. Njenggelek.. bali maneh

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk manuk manyar penclokanmu wite johar

Kemanten sepasar bubar, jarene sing lanang cupar

 

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek bali maneh

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk manuk nori penclokanmu wite jati

Jare tresno nganti mati, ditinggal wes golek ganti

 

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek bali maneh

 

Gandum gondorio, gandum manuke opo

Manuk manuk bente penclokanmu wite pete

Dak kiro cukup semene, nganti ketemu ing tembe

 

Eh eh eh eh tjao glethak

Njenggelek bali maneh

Ande Ande Lumut – Waldjinah

wdj kartun

Intro:

Caritane Ri Sang Ande Ande Lumut

Ceritanya tentang Sang Ande Ande lumut

Katah kenyo nggah unggahi

Banyak gadis yang melamar/merayu

Nanging mboten di paelu

Namun tidak dihiraukan

Kajobo si Kleting Kuning

Kecuali si Kleting Kuning

Katampi ing lahir bathos

Diterima (oleh Ande Ande Lumut) secara lahir batin

 

……………………………………….

 

Le.. tole.. Ande Ande Lumut

Tole: panggilan kepada anak laki laki (biasanya bersifat personal antara

bapak, Ibu, Saudara, kepada anak, adik, keponakan laki)

Temuruno ngger sedelo wae

Turunlah nak sebentar saja (ngger dari kata angger/panggilan kepada anak)

Lah kae… kenyo ayu ayu

Lah itu… gadis cantik cantik (banyak gadis cantik)

Nggah unggahi, ngger tampanen wae

Melamar, ngger terimalah saja

 

Biyung.. gemang 2x

Ibu…. tidak mau (menolak/gemang=emoh=mboten purun)

 

Piye toh, kok emoh

Bagaimana toh, kok tidak mau

 

Najan ayu..sisane si Yuyu Kangkang

Walaupun cantik…. bekasnya si Yuyu Kangkang

(Yuyu Kangkang = Tokoh yang menyeberangkan gadis gadis di sungai, yang mau pergi melamar ande-ande lumut)

 

Oh sisane si Yuyu Kangkang toh

Oh bekasnya si Yuyu Kangkang toh

 

Le.. tole… Ande Ande Lumut

Le.. tole.. ande ande lumut

Temuruno ngger sedelo wae

Turunlah ngger sebentar saja

Lah kae… Kleting Kuning melu…

Lah itu… Kleting Kuning ikut..

Nggah unggahi ngger balekno wae

Melamarmu, ngger kembalikan/tolak saja

 

Biyung.. sopo… 2x

Ibu… siapa

 

Kae loh si Kleting Kuning kae

Itu loh si Kleting Kuning disitu

 

Entenono wacanku kurang sakpodho

Tunggulah, …………….. (menurut saya: berhias saya kurang sedikit lagi)

 

Iki piye kok malah ditompo,

Ini gimana kok malah diterima

Kono mingkir kono ambune lebus ngunu

Sana minggir sana, baunya lebus begitu

kok nyedhak nyedhak.

Kok mau dekat dekat

 

SHOLAT LIMANG WEKTU (PEPELING) CAMPURSARI

yang-membatalkan-suatu-shalat

Yen wancine, Tansah dielingke…

Wes wancine, podho nindak’ake…

Adan wes kumandang, wayahe sembahyang..

Netepi wajib, dawuhe Pengeran…

 

Sholat dadi cagak’e agomo

Limang wektu kudu tansah dijogo

kanti istikomah lan sing tukmaninah

luweh sampurno yen berjamaah

 

Subuh luhur lan ashar,

sholat sayekti ngedohke tindak mungkar

Magrib lan isya jangkepe

Prayogane ditambah sholat sunnahe

 

Jok sembrono Iku perintah agomo

Elingono nang ndunyo mung sedelo

Sabar lan tawakkal pasrah sing kuwoso

Yen kepengin mbesok munggah suwargo

Menthok-Menthok

http://budidaya-aneka.blogspot.co.id/2014/09/tips-langkah-budidaya-entok-budidaya.html

Menthok-menthok tak kandani
Sol solahmu angisin isini
Mbok yo ojo ngethok ono kandang wae
Enak-enak ngorok ora nyambut gawe

Menthok-menthok mung lakumu
Meghal meghol gawe ngguyu
……………………………….

Menthok-menthok tak kandani
Sol solahmu angisin isini
Mbok yo ojo ngethok ono kandang wae
Enak-enak ngorok ora nyambut gawe

Menthok-menthok mung lakumu
Meghal meghol gawe ngguyu
……………………………….

MUNG SLIRAMU – Raras Mulyo

campursari-mipazonk

sumber gambar
Sliramu lak yo kelingan
Janji setio naliko semono
Sih kinasih tansah reruntungan
Koyo mimi lan Mintuno

Sedino koyo setahun
Umpomo pisah klawan sliramu
Pancen ora ono ceritane,
Pisah lahir lan batine

—————————————–
Suoro lanang:
Wong manis gantilaning atiku
Piya-piye aku manut sliramu
Yen pengin takon isi atiku
Kabeh iki mung kanggo sliramu

Wong ayu sinawang tambah ayu
Yen kelingan aku ra biso turu
Yen nganti lali janji janjimu
Biso biso awakku dadi kuru
—————————————–

Aku ra bakal lali
Rino wengi mung katon esemmu
Saya suwe saya ra mboseni
Yen aku nyawang sliramu

Terjemahan:

HANYA DIRIMU

Dirimu pasti masih teringat
Janji setia disaat itu
Saling Menyayangi dan bersama-sama
Seperti Mimi dan Mintuna

Sehari seperti setahun
Bila berpisah dengan dirimu
Memang tidak ada ceritanya/kemungkinan
(sampai) Pisah lahir dan batin
—————————————–
Suara Lelaki:
Gadis manis tambatan hatiku
Bagaimanapun aku ikut dirimu (menurutimu)
Jika ingin tahu isi hatiku
Semua itu hanya untuk dirimu

Gadis cantik bila dilihat makin cantik
Bila teringat aku tak bisa tidur
Bila kau lupakan janji-janjimu
Bisa-bisa diriku menjadi kurus
—————————————–

Aku tidak akan lupa
Siang malam selalu teringat senyummu
Makin lama makin tidak bosan
Bila ku melihat dirimu

PONTJOWARSO – O.K. Tjenderawasih

Pontjowarso

Pontjowarso jinompo,
Indonesia ambangun negoro… wes kaloko

Sayuk rukun makaryo,
Faedahe enggal paripurno… paripurno

Ora mung nyawang wae,
Umuk tandang bisane ngluputke… aduh lae

Kudu eling ing tembe,
Putro wayah, kang bakal ngrasakke

Yen wes saguh, ojo rikuh ayo digayuh
Ati tukul, karep jungguh, kabeh bali wutuh… podo diunduh

Pakaryan kang wigati,
Ojo keri podo diwiwiti… ayo.. ayo..
Yen wes tumeka ing wanci, subur makmur ing bumi pertiwi

………………………..

Yen wes saguh, ojo rikuh ayo digayuh
Ati tukul, karep jungguh, kabeh bali wutuh… podo diunduh

Pakaryan kang wigati,
Ojo keri podo diwiwiti… ayo.. ayo..
Yen wes tumeka ing wanci, subur makmur ing bumi pertiwi

Pontjowarso Paripurno….

GESANG (DIAN FK BOSSANOVA) – Caping Gunung

Y2FwaW5nLmpwZw==
link picture by yovita

Dek jaman berjoang
Njur kelingan anak lanang
Mbiyen tak openi
Neng sak iki ono ngendi
……………………………….
Jarene wes menang
Keturutan seng digadang
Mbiyen ninggal janji
Neng sak iki opo lali

Neng nggunung
Tak cadongi sego jagung
Yen mendung
Tak silihi caping nggunung

Sukur biso nyawang
Gunung deso dadi rejo
Dimen ora ilang
Nggone podo loro lopo
……………………………… 2 x

"WONG EDAN BAGU"

SELAMAT DATANG DI Wordpress WONG EDAN BAGU Wordpressnya PARA PENCARI TUHAN http://putraramasejati.wordpress.com

nunnalita

be bright and shine together with Najmi ^^

Ihsan Kusasi's note and gallery

setiap ujian bersanding jawaban... setiap perkara bernuansa makna...

perpuskecil.wordpress.com/

some books to share from my little library

MasPatikraja

Mardawa lelakoning budaya kang wus ngancik wanci sandyakala

HOME

Happy it could provide benefits to other people and they loved what we give to them

rajaagam.wordpress.com/

Di Mana Bumi Dipijak Di Sana Langit Dijunjung

Sampaikan Walau Satu Ayat

DIPERSILAHKAN JIKA INGIN MENGCOPY DAN MENYEBARLUASKAN ARTIKEL PADA BLOG INI.

Catatan Harta Amanah Soekarno

as good as possible for as many as possible

Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence... so there is ...