Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence… so there is …

Arsip untuk keroncong

PONTJOWARSO – O.K. Tjenderawasih

Pontjowarso

Pontjowarso jinompo,
Indonesia ambangun negoro… wes kaloko

Sayuk rukun makaryo,
Faedahe enggal paripurno… paripurno

Ora mung nyawang wae,
Umuk tandang bisane ngluputke… aduh lae

Kudu eling ing tembe,
Putro wayah, kang bakal ngrasakke

Yen wes saguh, ojo rikuh ayo digayuh
Ati tukul, karep jungguh, kabeh bali wutuh… podo diunduh

Pakaryan kang wigati,
Ojo keri podo diwiwiti… ayo.. ayo..
Yen wes tumeka ing wanci, subur makmur ing bumi pertiwi

………………………..

Yen wes saguh, ojo rikuh ayo digayuh
Ati tukul, karep jungguh, kabeh bali wutuh… podo diunduh

Pakaryan kang wigati,
Ojo keri podo diwiwiti… ayo.. ayo..
Yen wes tumeka ing wanci, subur makmur ing bumi pertiwi

Pontjowarso Paripurno….

ISMAIL MARZUKI / Rindu Lukisan

rindu
Rindu lukisan mata suratan
Hatiku nan merindu
Rindu bayangan nan meliputi
Paras sari wajahmu

Mengapa membisu seribu basa
Mengapa membisu seribu kata

Mungkinkah bulan merindukan kumbang
Dapatkah kumbang mencapai rembulan

Rindu katakan rindu usah kau
Malu karna asmara
Risau engkau dik, risau aku pun
Maklum maksud tak sampai

Rindu hatimu akupun demikian
Rindu sudah nasib untung dibadan
=========================================
Mengapa membisu seribu basa
Mengapa membisu seribu kata

Mungkinkah bulan merindukan kumbang
Dapatkah kumbang mencapai rembulan

Rindu katakan rindu usah kau
Malu karna asmara
Risau engkau dik, risau aku pun
Maklum maksud tak sampai

Rindu hatimu akupun demikian
Rindu sudah nasib untung dibadan

Rindu…
Rindu…
Rindu…
Rindu…

ENTIT – Waldjinah/Gendut Indratno (Cipt. Andjar Ani)

13253838161423676885

midering rat angelangut,
ragil kuning angupadi,
mendrane panji asmoro,
kang membo dadi wong tani.

sang dyah ayu trus kasmaran,
anyawang tegalan sabin,

wusnanir sang panji, si entit kang nami,
anenggo tegalan ngider pisan,

ragil kuning ngerti datan ngerti,
mulane yo ndangu si entit kang lagi tunggu,

entit…..

he eh.. kaget aku,
jebul kok kowe toh ragil kuning.. ragil kuning..,
kowe kok ra ketot ketok kuwi nyang ngendi toh cah ayu,
aku wes rindu loh cah manis.. cah manis..

sing nandur pari kuwi sopo entit…

ragil kuning, kuwi sing nandur aku cah ayu,
kowe arep poh, yen arep pek en kabeh,
sukur yen gelem kambe aku pisan, pek en aku.

gemong entit, aku mung takon wae kok..
entit…..

waduh mateng aku,
ragil kuning, kowe yen nyeluk jenengku rasane atiku maknyos-maknyos rodo piye.,
koyo wong oleh buntutan kae loh,

sing nandur jagung gede gede kuwi sopo entit…

sing nandur aku yo wuk yo, pek en kabeh yo wuk yo (2x)
angger dijoli

gemong entit, aku mung takon wae kok,
entit…..

opo cah ayu.. opo,
kok pijer nyeluk terus sajak ono roso ki, lo..lo..lo..lo..

sing nandur timun mblenek-mblenek kuwi sopo entit…

hiyo aku cah ayu, pek en kabeh yo wuk yo (2x)
angger dijoli

gemong entit, aku mung takon wae kok
entit…..

aduh yung.. aduh yung.. kowe opo sido gelem tenan toh wuk..

sing nandur kacang dowo dowo kuwi sopo entit…

ah prrt… cerigis, bocah kok cerigis,
dikandani aku ki yo aku,
ora ragil kuning, kowe gelem po rah ngladeni aku,
sak sungkeman wae he..

emoh entit, aku wes ono sing duwe kok..

ah mbok gelem..

ah mboh mo…

ah mung sitik wae kok,
mumpung aku isih gelem loh cah ayu,
yen aku emoh, kojur kowe,
yen kowe emoh, raiku tak deleh nang endi cubo.

yo selehno kono wae toh entit…

opo soal bondo,
yen bondo aku sugih,

opo soal duwit,
yen duwit, duwit ku nganti jamuren kabeh kuwi loh,
yen duwit entek, tuku ngono loh.. ha..ha..ha..

gemong-gemong entit, aku mung takon wae kok

si entit atine rumongso di ece,
nubruk sang putri, diendani,
keno cundrik sekti, babar dadi,, dyan panji.. yo bali.. suko reno sak negari..

Langgam Entit ini sangat menyenangkan hati saya saat mendengarkannya, karena di dalam langgam tersebut diselipkan hampir 7o persennya merupakan dialog percakapan antara si

LENGGANG SURABAYA – WALDJINAH, (Cipt. Ahmad)

jalan-tunjungan-pojok-selatan-pertigaan-embong-malang-basuki-rachmat-tahun-1930-an-dok-yousri-dari-surabaya-tempo-dulu1

Dari jauh sudah nyata,
Lenggangnya lenggok kota buaya,

Lemah gemulai menawan,
Tangannya melenggang agak kebelakang,

Kain batik jogjakarta, kelom jinjit, baju kain kaca,
Selendang putih dipundak,
Berlambai lambaian sedap dipandang.

Ref# Glenak glenuk jalan lenggang,
Lenggang lenggok surabaya,
Nggang.. lenggang surabaya…..

Tak jemu mata memandang,
Hati goncang, fikiran melayang,
Tapi jangan mata keranjang,
Akibatnya nanti ditempeleng orang.

Back to Ref 2x

PENGGARE SAWAH – O.K. Tjenderawasih

aku1....

Yu.. Yu.. tumut taken saman (sampeyan) niku sawet nopo..
Kulo nggarap sawah, kulo sawet tandur

Eh.. eh.. eh.. nopo mawon pari kang ditandur..
PB limo, PB wolu, bibit unggul nasional

Yu.. Yu.. Yu.. ojo lali paring onjo rabuk’e
Z A pupuk ijo, pilus lan urea

Tur maneh banyune, kudu sing lumintu
Ojo nganti kurang, ojo nganti luber

Eh.. eh.. eh.. ojo lali homo kudu sirno.
Tikus walang sangit, klepik, walang sungu.

Wusono ojo ilang, tumpes ludes amane
Iku mung sarate, iku mung sranane

“Pamrihe tandur subur, murah sandang pangan..”

GANDRUNG SARI – O.K. Tjenderawasih

John_20120101100743_Profile 12

Sekar mawar sekar melati,
Sumebyar ing taman, edi warno warni,
Ijo kemijo godonge, harum wangi,
Kebak taman sari,

Melatine sinawang putih,
Bersih koyo putri lagi gandrung sari,
Mesam mesem ngasto sekar,
Njur kelingan lakone asmoro,

Nggujang nggujeng koyo dene keno guno satrio lagi tumonjo,
Aduh lae.. aduh lae.. Gusti, sesambate sang putri..

Sekar mawar sekar melati,
Sumebyar ing taman, edi warno warni,
Kanggo pembuko putrane,
Lakon iki.. putri gandrung sari.

"WONG EDAN BAGU"

SELAMAT DATANG DI Wordpress WONG EDAN BAGU Wordpressnya PARA PENCARI TUHAN http://putraramasejati.wordpress.com

nunnalita

be bright and shine together with Najmi ^^

Ihsan Kusasi's note and gallery

setiap ujian bersanding jawaban... setiap perkara bernuansa makna...

perpuskecil.wordpress.com/

some books to share from my little library

MasPatikraja

Mardawa lelakoning budaya kang wus ngancik wanci sandyakala

HOME

Happy it could provide benefits to other people and they loved what we give to them

rajaagam.wordpress.com/

Di Mana Bumi Dipijak Di Sana Langit Dijunjung

Sampaikan Walau Satu Ayat

DIPERSILAHKAN JIKA INGIN MENGCOPY DAN MENYEBARLUASKAN ARTIKEL PADA BLOG INI.

Catatan Harta Amanah Soekarno

as good as possible for as many as possible

Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence... so there is ...