Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence… so there is …

Arsip untuk radio online

ROMAN KETIGA – White Shoes and The Couple Company

WS

Cahya surya menyinari
menyirami sanubari.

Kuterlena akan lagu
merdu senandung mendayu.

Aku jatuh dan tak bangun lagi
tenggelam di rayuannya.

Menerpa sgala angkara murka
padanya ku ‘kan setia.

…………

Aku jatuh dan tak bangun lagi
tenggelam di rayuannya.

Menerpa sgala angkara murka
padanya ku ‘kan setia.

…………

Aku jatuh dan tak bangun 2x … di rayuannya..
Terpa sgala angkara 2x … padanya ku ‘kan setia..

…………

Aku jatuh dan tak bangun lagi
tenggelam di rayuannya.

Menerpa sgala angkara murka
padanya ku ‘kan setia.

Iklan

Elly Kasim – MALAM BAINAI

index

Malam-malam baiko yo mamak
Malam-malam bainai yo sayang
Malam-malam baiko yo mamak
Malam-malam bainai yo sayang

Anak daro yo mamak, jo marapulai – 2x
Malam-malam kaduo yo mamak
Manatiang-natiang piriang yo sayang
Malam-malam kaduo yo mamak
Manatiang-natiang piriang yo sayang
Sambanyo lamak yo mamak, si gulai kambiang – 2x

Baselo jo basimpuah yo mamak
Di bawah-bawah tirai yo sayang
Baselo jo basimpuah yo mamak
Di bawah-bawah tirai yo sayang
Bujang jo gadih yo mamak, banyak maintai – 2x

Cincin-cincin dicabuik yo mamak
Di jari-jari manih yo sayang
Cincin-cincin dicabuik yo mamak
Di jari-jari manih yo sayang
Marapulai galak yo mamak, anak daro manangih – 2x

Malam-malam katigo yo mamak
Malam-malam bajapuik yo sayang
Malam-malam katigo yo mamak
Malam-malam bajapuik yo sayang
Marapulai tibo yo mamak, anak daro takuik – 2x

Adi Bing Slamet – GENJER-GENJER

bing-slamet1
Ciptaan: Muhammad Arief / Dinyanyikan: Bing Slamet / Lilis Suryani

Genjer-genjer nong kedo’an pating keleler
Genjer-genjer nong kedo’an pating keleler
Ema’e thole teko-teko mbubuti genjer
Ema’e thole teko-teko mbubuti genjer
Oleh satenong mungkur sedot sing toleh-toleh
Genjer-genjer saiki wis digowo mulih

Genjer-genjer esuk-esuk didol neng pasar
Genjer-genjer esuk-esuk didol neng pasar
Dijejer-jejer diuntingi podo didasar
Dijejer-jejer diuntingi podo didasar
Ema’e jebeng podo tuku gowo welasar
Genjer-genjer saiki wis arep diolah

bing

Terjemahan:

Genjer-genjer ada di lahan berhamparan
Genjer-genjer ada di lahan berhamparan
Ibunya anak-anak datang mencabuti genjer
ibunya anak-anak datang mencabuti genjer
Dapat sebakul dipilih yang muda-muda
Genjer-genjer sekarang sudah dibawa pulang

Genjer-genjer pagi-pagi dibawa ke pasar
Genjer-genjer pagi-pagi dibawa ke pasar
Ditata berjajar diikat dijajakan
Ditata berjajar diikat dijajakan
Ibu saya beli genjer dimasukkan dalam tas
Genjer-genjer sekarang akan dimasak

http://www.whooila.com/2011/05/alasan-mengapa-lagu-genjer-genjer.html#ixzz2c1IdkELw

Waljinah – KEMBANG GLEPANG

waldj

Versi Langgam by Nyi Waldjinah:

KEMBANG GLEPANG
Waldjinah

Duh lae rama…
(Celuk-celuk ana apa gendhing kecuwek)

Padha parikan Kembang glempang
sesorot kuntule nglayang
(Kebeneran wayah wene parikane kembang glepang)

Sesorot kuntule nglayang pegat kadang kinasihan
(Alah..eman-eman temen)

Kakang-kakang pengendhange
Inyong ana kene duwe sedulur lanang
(Iya kebeneran kena nggo ampiran)

Inyong rabi rika maleni,
rika rabi nyong parani
(arep nyumbang apa gendhuk?)

Ora nyumbang donya brana
nyumbang geni sawuwungan
(Ora baen mbokan omahku kobaran)

Nyumbang geni sawuwungan
lawan banyu sakuranjang
(Ora memper temen ana banyu diwadahi kranjang)

Kakang-kakang pengendhane
Sepisan inyong esih duwe kaki-nini
(iya kebeneran dadi ana sing ngopeni)

Sepisan kaki-nini
ping pindho bapak biyung
(Iya kebenran wong tuwane esih rubung)

Ping pindhone bapak biyung
ping telune kakang mbekayu
(Sukur pisan ari mbakayune ayu nggo inyong)

Ping telu kakang mbekayu
ping pate bandhu wiraya
(Alah..dening kok esih kumplit)

Ping pate bandhu wiraya
ping lima bandhu sentana
(Lah ora tumun nyong nini sadu maring setana)

Kakang-kakang pengendhange
Aja gawe gerdha bumi Indonesia,
kenang gendha, kenang prekara

Pitik walik jambul ireng
(lirak-lirik wong ngaku seneng)

pitik walik jambul abang
(lirak-lirik mung nrimo nyawang)

pitik walik jambul wulung
(lirak-lirik nyong wis tepung)

Lagu rusak/terpotong

Plesir sore dino sebtu
(ngesir kowe ora kewetu)

Plesir sore dino akat
(ngesir kowe kakehan ragat)

Telane diiris iris
(Gelane ra uwis uwis)

Duh lae…rama
(celuk celuk ana apa maning)

Apa rika tumun maning
Ana kinjeng nggeret lintang
(Inyong ora tumun ana kinjeng nggeret lintang)

Rika maning arep tumun
Arep belih nyong tumun iki
(Pancen ko bocah seneng klayaban)

Kinjenge..kinjeng kebo, Lintange..lintang wluku
Ana kebo nggeret gelugu

Pitik cilik nutul glepung
(Oleh sitik diinggo luwung)

Pitik cilik nutul roti
(Oleh sitik sing gemati)

Iso nggender ora biso ndemung
(Biso jejer ra biso nembung)

Kembange kembang gedhang
Mbok kana tut lan si kakang
Nyong sumbango masak gulang

Pitik blorok anak papat
(Kondo kapok malah nekat)

Pitik blorok anak siji
(Kondo kapok malah ndadi)

Biso nggambang ora biso nyuling
(biso nyawang ra biso nyanding)

Duh lae… rama
(Dening siko crewet temen)

Apa rika tumun maning
Ana gedhang nunggang kupu
(lah ora tumun ana gedhang nunggang kupu)

Rika maning arep tumun
Arep belih nyong tumun iki
(Pancen ko bocah demen kluyuran)

Gedhange gedang raja, kupune kupu gajah
Ana raja nunggang gajah

Pitik walik jambul ireng
(Lirak lirik wong ngaku seneng)

Pitik walik jambul abang
(Lirak lirik mung trimo nyawang)

Bayeme kuning-kuning
Ayeme yen lagi nyanding

Versi lainnya ini saya tidak tahu lagu dan penyanyinya, mohon maaf yak kawan kawan:

 

Dhuh lae rama
(Celuk-celuk ana apa gendhing kecuwek)
Padha parikan Kembang glempang

sasorot kuntule nglayang
(Apa sih karepe rika wayah mene kuntule nglayang?)

Sasorot kuntule nglayang pegat kadang kinasihan
(Eman-eman temen anu kasihan, gendhung!)

Kakang-kakang pengendhange
(Ana apa sih celuk-celuk maring inyong?)

Inyong ana kene duwe sedulur lanang
(Iya kebeneran mbekayune kena nggo ampiran)

Inyong rabi rika maleni,
rika rabi nyong parani
(Inyong seneng rika tekang ngene arep nyumbang apa?)

Ora nyumbang raja brana (apa?)
nyumbang geni sawuwungan
(Ora memper temen ana nyumbang geni sawuwungan
mbokan kobar omah inyong)

Nyumbang geni sawuwungan
lawan banyu sakuranjang
(Ora memper temen nyumbang banyu
mbokan teles sarunge inyong)

Kakang-kakang pengendhane
(ana apa sih celuk-celuk maning marang inyong?)

Sepisan inyong duwe kaki-nini
(Inyonge seh seneng ko duwe kaki-nini)

Sepisan kaki-nini (ping pindho?)
ping pindho bapak biyung
(Isih pepak sih isih bapak isih biyung anak sing
ngopeni)

Ping pindho bapak lan biyung (ping telu?)
ping telu kakang mbekayu
(iyaaa, inyong se seneng yen mbakayune ayu
nggo inyong)

Ping telu kakang mbekayu (ping papat?)
ping pate bandha wirayat
(Waaa, rika sugih temen isih bandhane isih rayate)

Ping pate bandha wirayat (ping lima?)
ping lima bandhu sentana
(Inyonge belih weruh nini sadu ring setana?)

Kakang-kakang pengendhange (apa sih celuk-celuk
maning?)

Aja gawe gendra bumi Indonesia,
kena godha, bega rencana

Pitik walik jambul ireng
lirak-lirik wong inyong seneng

pitik walik jambul abang
lirak-lirik ketungka nyawang

pitik walik jambul wulung
(lirak-lirik nyong wis tepung)

Nyong wis suwe pengarahe
rika tan gathuk rasane

Plesir sore jungkate miring
ngesir kowe arang-arang nyandhing

plesir sore jungkate penyu
ngesir kowe arang-arang ketemu
bayeme lemu-lemu
(ayeme yen wis ketemu)

Dhuh lae rama (ana apa sih ko brisik wae?)
Apa rika tumon maning (tuman apa sih?)
Ana kinjeng nggeret lintang?
(Inyonge belih weruh ana kinjeng nggeret lintang)

Kinjenge kinjeng kebo, lintange lintang wluku
Ana kebo nggeret wluku

Plesir sore jungkate miring
ngesir kowe arang-arang nyandhing

plesir sore jungkate penyu
ngesir kowe arang-arang ketemu
bisa nggambang ra bisa nyuling
(bisa nyawang ra bisa nyuling)

Kembange kembang mlati
yen menganggo sarwa peni
gandhes luwe merak ati…

Pitik walik jambul ireng
lirak-lirik wong inyong seneng

pitik walik jambul abang
lirak-lirik ketungka nyawang
bayeme lemu-lemu
(ayeme yen wis ketemu)

Waljinah – Janji Rukun

wdj kartun

Kang yogdyo? siro elingo..,
Ayuo siro pisah tuhu..,
Ning esti..,

Sungkem mring bongso mrih luhur..,
Watak murko sirnano..

Ayuo siro ngegungken ing dirinipun..
Dadiyo satriyo tomo..
Hing karso mung amrih becik..

Janji rukun, lahir lan batine
Opo wae gampang kelakon sedyane,
Janji rukun, kabeh tumindhak’e
Gotong royong enggal rampung, garapane..

Ayo…, kito rukun..
Ayo…, kito mbangun..
Ayo…, kito rukun..
Ayo…, kito mbangun..

reff :
Janji rukun, lahir lan batine
Opo wae gampang kelakon sedyane,
Janji rukun, kabeh tumindhak’e
Gotong royong enggal rampung, garapane..

Ayo…, kito rukun..
Ayo…, kito mbangun..
Ayo…, kito rukun..
Ayo…, kito mbangun..

Waljinah / Mus Mulyadi – NGALAMUNING ATI

sarinah

Yen tak roso,
Ra kuwowo roso jroning ati
Tansah kelingan kembanging netro
Nggodha aku rino wengi
Pancen nyoto,
Yen si rupo yo ora mitayani
Nanging aku wis kebacut tresno
Angel nggonku angoncati
*)
Pamujiku
Mbok bisowo katekan setyaku
Katresnanku…..
Ditimbangi..tresno..kang satuhu
Koyo ngopo,
Ibo bungah roso jroning ati
Katekan setyaku kang tak arep
Bejo nggonku urip iki
Reff :
Kembali ke *) pamujiku…

Teresa Teng – NI CE MO SUO

teresa-teng 1
我没忘记你忘记我
Wo mei wang ji ni wang ji wo
I haven’t forgotten, you’ve forgotten about me

连名字你都说错
Lian ming zi ni dou zhuo cuo
You’ve even forgotten my name

证明你一切都是在骗我
Zheng ming ni yi qie dou shi zai pian wo
Alas this proves that you have just been cheating me

看今天你怎么说
Kan jin tian ni zen me shuo
Let’s see what is your excuse today

你说过两天来看我
Ni shuo guo liang tian lai kan wo
You said that you’d come to see me in two days

一等就是一年多
Yi deng jiu shi yi nian guo
Suddenly a year has passed

三百六十五个日子不好过
San bai liu shi wu ge ri zi bu hao guo
365 days have not passed well

你心里根本没有我
Ni xin li gen ben mei you wo
I’m not even in your heart

把我的爱情还给我
Ba wo de ai qing huan gei wo
Return the love [that I gave to you]

"WONG EDAN BAGU"

SELAMAT DATANG DI Wordpress WONG EDAN BAGU Wordpressnya PARA PENCARI TUHAN http://putraramasejati.wordpress.com

nunnalita

be bright and shine together with Najmi ^^

Ihsan Kusasi's note and gallery

setiap ujian bersanding jawaban... setiap perkara bernuansa makna...

perpuskecil.wordpress.com/

some books to share from my little library

MasPatikraja

Mardawa lelakoning budaya kang wus ngancik wanci sandyakala

www.nurahmanafandi.com

Life will always have a different plan for you. If you don’t give up, you will eventually get to your destination. But towards the end of your life, you may look back and realize that it was never really about the destination; it was the journey that counted.”

rajaagam.wordpress.com/

Di Mana Bumi Dipijak Di Sana Langit Dijunjung

Sanguturu

Warungnya Lirik Lagu

Sampaikan Walau Satu Ayat

DIPERSILAHKAN JIKA INGIN MENGCOPY DAN MENYEBARLUASKAN ARTIKEL PADA BLOG INI.

Catatan Harta Amanah Soekarno

as good as possible for as many as possible

Sri Huning's

About me! tray to enjoy our existence... so there is ...